Από την Διεθνή Συμβουλευτική Επιχειρήσεων...
στην Περιφερειακή Οικιστική Ανάπτυξη

Αρχική Σελίδα     Προσωπικά Στοιχεία     Consulting & Strategy     Οικιστική Ανάπτυξη     Επικοινωνία     Υπόμνημα

The IMTe™ Reports

Περιφερειακή Οικιστική Ανάπτυξη    Οικιστική και Πολεοδομική Ανάπτυξη    Ανάπλαση/Αναπαλαίωση    Τουριστικά Έργα

 


Monastiria, Tinos (click to enlarge)

Highlights προγραμμάτων:

Ακίνητα & Τουρισμός: Προώθηση μοναδικών ακινήτων και τουριστικών projects.

Καινοτομία στον τουρισμό: Υλοποίηση έργου στην Τήνο/Κυκλάδες ως πρότυπο για ένα νέο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Πολιτισμική κληρονομιά: Οργάνωση και συντονισμός για την αναπαλαίωση της «Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στην Τήνο μέσω της δικτύωσης με τοπικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Εξειδίκευση: Αναπαλαίωση παλαιών ιστορικών κτισμάτων και η επανένταξη τους σε επιχειρησιακά πρότυπα ανάπτυξης

Δίκτυο εμπειρογνωμόνων: οικονομική, τεχνική και νομική εμπειρογνωμοσύνη με βαθειά γνώση της τοπικής αγοράς

 

Links

Visit Greece

Discover Greece

Enterprise Greece

StartUp Greece

Public Properties Company

Ο ιδρυτής της IMTa™ Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός Ιωάννης Μ. Θεολογίτης, συνδυάζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια την οικονομική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση μοναδικών κατασκευαστικών και οικιστικών έργων.

Η ανάπλαση και ένταξη ιστορικών οικισμών σε σύγχρονα σχέδια οικιστικής ανάπτυξης αποτελούν επίκεντρο των εργασιών της IMTa™. Μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες του σε θέματα σχεδιασμού και τεχνικής υλοποίησης, καθώς και την υποστήριξη σε διοικητικά και νομικά θέματα, ο επιχειρηματίας επιχειρεί την ανάπλαση μοναδικών περιοχών της Ελλάδος, όπως π.χ. στη νήσο Τήνο των Κυκλάδων, με καινοτόμες προσεγγίσεις και μοναδικές προτάσεις - πάντα σε αρμονική συνύπαρξη με την πλούσια παράδοση και την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Ελλάδος.

Το φάσμα των υπηρεσιών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

 Εντοπισμός & επιχειρησιακός σχεδιασμός μοναδικών οικοδομικών τουριστικών έργων

 Αναστήλωση ιστορικών πέτρινων αρχοντικών

 Μελέτη και κατασκευή σύγχρονων οικιστικών μονάδων και παραθεριστικών συγκροτημάτων

 Μελέτη και κατασκευή σύγχρονων παραθεριστικών συγκροτημάτων - Εφαρμογή βιοκλιματικής, ενεργειακής οικολογικής αρχιτεκτονικής

 Διαχείριση της οικονομικής και τεχνικής υλοποίησης έργων οικιστικών και τουριστικών συγκροτημάτων σε παραθεριστικές περιοχές της Ελλάδος από έμπειρες τεχνικές ομάδες

 Εξειδικευμένη τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση αισθητικών παρεμβάσεων, αναπλάσεων και αναπαλαιώσεων ερειπωμένων οικισμών και ιστορικών κτιρίων και την ένταξη τους σε σχέδια βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών

 Ολοκληρωμένη οργάνωση έργων και επιχειρησιακή διαχείριση: πολεοδομικές διαδικασίες, διαδικασίες υπηρεσιών και κρατικών φορέων, υποβολή αιτήσεων, χρηματοδοτήσεις, αγορές ακινήτων, συνολική υλοποίηση και marketing των έργων

 

Υλοποίηση έργων

Για την υλοποίηση ενός έργου η ομάδα εργασίας καλύπτει τις διοικητικές απαιτήσεις σε όλα τα στάδια του έργου, ήτοι: εντοπισμό κατάλληλων ακινήτων, διαπραγμάτευση τιμών, συντονισμό εγχώριων τραπεζών, μεσιτών, δημόσιων φορέων και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικές και συμβολαιογραφικές διαδικασίες, διαδικασίες τελικής ολοκλήρωσης αγοράς(ών) καθώς και την επίτευξη των οικονομικών στόχων.

Από τεχνικής άποψης η IMTa αποτελείται από μια έμπειρη ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών, η οποία προβάλλει ένα πρωτοποριακό αλλά και πρακτικό προφίλ προηγμένης αισθητικής σχεδίασης. Όσον αφορά τη σχεδίαση και εφαρμογή διατηρείται πάντα η ιδιαίτερη ευαισθησία στην τοπική παράδοση. Τα καλύτερα τοπικά συνεργεία τεχνιτών συμπληρώνουν και υποστηρίζουν το τεχνικό έργο. Οι βασικοί συνεργάτες της IMTa διαθέτουν συλλογική πείρα πολλών δεκαετιών σε τεχνικές κατασκευές, έχοντας υλοποιήσει πολυάριθμα ιδιωτικά και δημόσια οικιστικά και άλλα κατασκευαστικά έργα.

Το επιχειρησιακό οικιστικό τουριστικό πρόγραμμα δύναται να επιδοτηθεί σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό από ένα ή συνδυασμό περισσοτέρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ύψος των επιδοτήσεων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων επενδύσεων και από τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ εν ισχύει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υλοποίησης των επενδύσεων. Η IMTa είναι συνεχώς ενημερωμένη στον τομέα χρηματοδότησης και συντονίζει τις διαδικασίες επιδότησης.


EnglishDeutschΕλληνικά

Copyright 2010-2024 © Δρ.-Πολ. Μηχ. Ιωάννης Μ. Θεολογίτης - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ